Butlletí Família i Escola
Departament d'Ensenyament
Juny 2017 #15

L'avaluació per competències arriba a primària

Què vol dir? Quins instruments es fan servir a més de les proves orals i escrites? Què n’hem de saber, les famílies?

Aquestes infografies resolen els dubtes més freqüents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Educar en la igualtat de gènere

La igualtat de gènere, com tots els valors, s'aprèn fonamentalment a través de l'exemple que oferiu des de casa. Aquest vídeo ofereix reflexions i orientacions per superar els estereotips de gènere.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Lleure en família

El temps de lleure en família va més enllà de les estones que compartim els caps de setmana o els dies de vacances. Llegiu les orientacions perquè sigui un temps de qualitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Arriba el bon temps

La pràctica regular d'activitat física fa que nens i joves desenvolupin hàbits saludables. L'estiu és ideal per fer activitats a la natura i conèixer l’entorn. Trieu les opcions que millor s’adapten a les edats, gustos i capacitats dels vostres fills.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Xarxes socials

A les vacances els fills tenen més temps lliure i, probablement, voldran fer servir més les xarxes socials. Aconselleu-los sobre com fer-ne un ús responsable i afavoriu que hi hagi un equilibri amb les activitats no tecnològiques.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consum responsable

L'estiu es presta a gastar més en extres: aperitius, gelats, joguinetes... Disposeu d'un pressupost familiar diari per a aquestes despeses? 

Aquest qüestionari us pot ajudar a reflexionar sobre com promoure el consum responsable

Llegiu-ne més
shadow bottom
Temps de vacances, educació informal

Les vacances han de permetre als fills descansar i trencar les rutines de tot el curs escolar. Això no vol dir que no puguin trobar moments per fer activitats educatives de caire més lúdic, fer petits experiments, aprendre a fer fotos, fer un diari de les vacances…

 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa
Generalitat de Catalunya