Butlletí Família i Escola
Departament d'Ensenyament
Octubre 2017 #17

Els processos de dol

Hi ha moltes situacions que el poden generar en els fills, com ara la separació dels pares, un canvi d'escola, el trencament d'una amistat, la mort d'un familiar, etc.

Llegiu aquestes orientacions per ajudar-los en aquestes situacions.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prevenir i aturar possibles processos de radicalització dels fills

Aquest mòdul formatiu elaborat arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils té el valor afegit de permetre l'intercanvi d'experiències i l'aprenentatge entre iguals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'educació no sexista és un repte per al segle XXI

Oferiu un model igualitari als fills? Els impliqueu en la realització i valoració de totes les tasques domèstiques? Aquest qüestionari us pot ajudar a reflexionar sobre la importància d’educar els fills en la igualtat de gènere.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Fer els àpats en família, molt més que seure a taula

Els experts recomanen fer els àpats en família en un ambient tranquil, sense pantalles ni joguines. Quan seiem plegats a taula, potenciem un espai educatiu i de comunicació familiar.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Per què educar-los en l'esforç?

Alguns infants i joves creuen que l'èxit és fàcil d'assolir i que sovint la sort és determinant. Per desmuntar aquesta idea falsa cal incidir en la importància de l'esforç, l'esperit d'autosuperació, el coneixement de les pròpies limitacions.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Què vol dir fer el seguiment escolar dels fills?

Un bon acompanyament no implica assumir tasques que no us són pròpies.. Es tracta, entre d'altres aspectes, d'interessar-vos pel que fan a l'escola, ajudar-los a gestionar la seva agenda o aplicar a casa el que van aprenent.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Corresponsabilitat família i escola. Junts sumem

Una relació de confiança i suport mutu entre famílies, docents i altres agents educatius de l'entorn ajudarà els nens i joves a desenvolupar-se integralment com a persones. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Twitter Facebook Imprimeix
Alta | Baixa
Generalitat de Catalunya