Butlletí Família i Escola
Departament d'Ensenyament
Desembre 2017 #19

Arriba el Nadal

És un temps idoni per gaudir en família de les tradicions i dels espais de lleure, però també per promoure valors en els fills, com ara compartir amb els altres, ser solidaris o exercir un consum responsable.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ho vull

Les compres, els regals i les celebracions nadalenques poden desequilibrar la despesa familiar. Cal conscienciar els fills de les seves necessitats reals, del pressupost familiar i de com contribuir a una economia socialment justa.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els àpats i les celebracions

Aquest qüestionari us pot ajudar a reflexionar amb els fills sobre com evitar el malbaratament alimentari i practicar un consum més sostenible, responsable i respectuós amb el medi ambient.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Què vol dir respecte?

El temps que passem en família durant les festes de Nadal permet incidir en valors que promouen la convivència. Potenciar el valor del respecte ajuda els fills a tenir relacions positives amb ells mateixos, els altres i l'entorn.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Lectura

Al sofà, al llit, al bus, abans d’anar a dormir, al migdia després de dinar… Aquests dies de festa trobeu moments per llegir plegats. Ajudeu els fills a triar lectures adequades a l'edat i interesseu-vos pels llibres que llegeixen.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ciberassetjament 

Segons l'Enquesta de convivència escolar i seguretat a Catalunya 2017 (ECESC), aquesta pràctica ha augmentat entre adolescents i joves. Sensibilitzeu els fills perquè tinguin una conducta responsable i respectuosa a les xarxes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Twitter Facebook Imprimeix
Alta | Baixa
Generalitat de Catalunya