Butlletí Família i Escola
Departament d'Ensenyament
Maig 2018 #24

Preinscripció i matrícula

La formació acadèmica no ha d'acabar després de les etapes obligatòries. Els cicles formatius ofereixen estudis especialitzats i qualificació professional per capacitar els joves en la seva inserció al món laboral.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis Extraordinaris de Batxillerat

Consulteu-ne els requisits i animeu les filles i fills a participar-hi! Aquest guardó es recompensa amb la gratuïtat del primer curs d'universitat i d'un curs a l'escola oficial d'idiomes, i amb una estada en un centre de recerca.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'acollida de famílies refugiades

Aquest mòdul autoformatiu ofereix activitats i orientacions per promoure en els fills una actitud oberta, respectuosa, solidària i lliure de prejudicis sobre la crisi migratòria i la situació que pateixen els refugiats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prevenció dels consums de risc

El consum addictiu de substàncies durant l’adolescència sovint amaga problemes més profunds i trastorns emocionals que cal abordar des de la serenor i la comunicació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Altes capacitats

Aquests nens i joves sovint destaquen en l'àmbit acadèmic, creatiu o artístic, però de vegades poden tenir dificultats per relacionar-se. Cal oferir-los suport per evitar que sentin frustració, desmotivació o aïllament. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ús i abús de tecnologies

Les pantalles han entrat a les nostres vides per quedar-s'hi. Cal acompanyar els fills en el procés d'aprendre a fer-les servir d'una manera assenyada i responsable, per prevenir-ne així la capacitat addictiva i els riscos que comporten.    

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prevenció de conductes d’odi i discriminació

Aquest qüestionari autoavaluatiu us ajudarà a reflexionar sobre com educar els fills per prevenir i evitar conductes discriminatòries.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Twitter Facebook Imprimeix
Alta | Baixa
Generalitat de Catalunya