Butlletí Família i Escola
Departament d'Ensenyament
Novembre 2016 #8

Ara és el moment de triar els vostres representants

Les famílies teniu el dret de participar en la vida i el funcionament del centre. El consell escolar és l'òrgan de govern més representatiu. Votar és la forma de garantir la vostra participació.

Aneu a votar del 28 de novembre al 2 de desembre!

Llegiu-ne més
shadow bottom
Assumir responsabilitats: pas a pas

Les famílies i l'escola compartim l'objectiu d'educar els fills perquè esdevinguin ciutadans responsables. Aquest procés ha de començar des de ben petits amb uns nivells d’exigència coherents i realistes amb les seves capacitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Avui cuinen els fills

Podeu afavorir que els fills tinguin una actitud oberta a tot tipus de menjar, animant-los a participar en l'elaboració dels àpats i del menú setmanal, anant junts al mercat, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Un cos per a tota la vida

L'activitat física és un hàbit essencial per a qualsevol persona, que ajuda a prevenir el sedentarisme i les malalties relacionades. Aquesta proposta formativa per a famílies està orientada a promoure un estil de vida actiu i saludable en els fills.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Juguem?

Els vostres fills tenen temps lliure per jugar al llarg del dia? Afavoriu que siguin creatius i inventin jocs? Jugueu amb ells habitualment? Quin criteri teniu a l’hora de comprar joguines noves? Amb aquesta enquesta i a partir de les vostres respostes, podreu conèixer i reflexionar sobre el valor educatiu del joc.

Llegiu-ne més
Internet i els usos

Internet està cada cop més present en la nostra vida diària. Ens dóna accés a informació, entreteniment i ens permet comunicar-nos de manera ràpida i eficaç. De cara als fills, el seu potencial educatiu és innegable, però cal tenir present que també pot comportar certs riscos. En aquest sentit, cal reflexionar sobre quin ús volem que en facin, i acompanyar-los en el procés, i ajudar-los a fer-ne un ús responsable.

Llegiu-ne més
Activitats per a alumnes sobre el consell escolar

Des de 5è de primària els vostres fills també han pogut treballar en el centre la importància del consell escolar. En aquest enllaç podeu consultar les propostes formatives per a primària i ESO.

Llegiu-ne més
Resolució ENS/2172/2016,

de 13 de setembre, per la qual s'estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres dels consells escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics

Llegiu-ne més
Alta | Baixa
Generalitat de Catalunya