Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Dia internacional de les famílies

El Dia Internacional de les Famílies se celebra cada any el 15 de maig. Aquesta commemoració va ser instituïda per l'Assemblea de les Nacions Unides l'any 1993, amb la finalitat de conscienciar la societat en qüestions relatives amb la família, els seus canvis, reptes i dificultats, així com per promoure accions apropiades per millorar-ne les condicions i actuacions.

Entre aquestes actuacions, destaca el paper educador de la família com a primer referent educatiu i responsable del creixement i de l'educació dels fills. En aquest sentit, és una prioritat del Departament d'Ensenyament promoure la implicació de les famílies en el procés escolar i educatiu dels fills i impulsar la corresponsabilitat educativa entre l'escola i la família.

Cada any, el Dia Internacional de les Famílies té un objectiu diferent. En aquesta ocasió, està dedicat al lleure en família. Així, es vol promoure el temps de lleure compartit en família com a oportunitat per enfortir els vincles entre els membres de la família, com a espai d'aprenentatge i que permeti la criança positiva dels fills.


Recursos

 • Dia Internacional de les Famílies  

  En aquest web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies podeu trobar assessorament i informació sobre els actes i celebracions al voltant d'aquest dia.

 • Guia del lleure familiar  

  En aquest espai el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix informació dedicada al lleure familiar i al programa "Vacances en família". Hi ha també un cercador amb activitats de lleure per a famílies arreu del territori.

 • Lleure en família

  Hi podeu consultar els recursos recomanats sobre com promoure el lleure en família.

 • Lleure en família

  En aquest vídeo una experta en temes vinculats amb el lleure reflexiona sobre com promoure un temps d'oci en família de qualitat.

 • Lleure familiar

  Aquest qüestionari us ajudarà a valorar el vostre lleure familiar, i us orientarà sobre alternatives per millorar-lo.


Data d'actualització: 11.05.2018