Accés al contingut Accés al menú de la secció

Com saber

si el nostre fill o filla té altes capacitats

Els primers que poden observar si un nen té un tipus d'alta capacitat intel·lectual són els adults que té més a prop: els pares i els seus mestres o professors. És habitual que la manifestació d'aquestes capacitats es doni tant a casa com a l'escola, ja que les altes capacitats s'exterioritzen en diferents contextos.

És per aquest motiu que la informació de pares i docents és molt valuosa per a l'especialista, que és el responsable de fer una valoració professional i de proposar respostes educatives adequades a les seves necessitats.

Els especialistes dels equips d'assessorament i orientació pedagògica (EAP) o els orientadors dels instituts podran fer, a partir de tècniques de valoració diverses i tenint en compte les aportacions de pares, docents i del mateix infant o jove, un diagnòstic “d'alta capacitat”, en el cas que aquestes capacitats es puguin identificar clarament. 

Com més petit sigui un nen, més difícil és detectar si realment té altes capacitats. El moment de fer una valoració professional és quan es detecta la necessitat de fer adaptacions escolars.

Data d'actualització: 27.04.2015