Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
Com saber
 
 
Causes
 
 
Idees falses
 
 
Converses

Causes

per les quals hi ha nois i noies que...


són assetjats pels altres

Qualsevol noi o noia pot ser víctima d'assetjament en un moment donat, però hi ha infants i joves que estan més exposats a patir aquesta situació. La baixa autoestima, la inseguretat i la incapacitat de defensar-se solen ser característiques comunes dels infants i joves assetjats. També poden rebre assetjament nois i noies que tenen dificultats de relació amb els seus companys, o bé perquè estan mal considerats pel fet de ser bons estudiants o perquè els veuen sobreprotegits per la família. En altres ocasions poden ser objecte d'assetjament nois o noies que els companys no entenen o veuen diferents (cultura, aparença...).

assetgen els altres

Qualsevol noi o noia pot comportar-se agressivament en un moment concret. Hi ha infants i joves que utilitzen la violència per solucionar els problemes amb els altres. També n'hi ha que utilitzen la violència com una sortida per afrontar situacions familiars o personals difícils o, fins i tot, per divertir-se o per aconseguir popularitat i amics. Sovint abusen de la seva força física per sentir-se poderosos, són impulsius i tenen dificultats per relacionar-se amb els altres, ja siguin els seus iguals o adults, tenen baixa tolerància a la frustració i dificultats per complir les normes, demanar perdó i respectar els límits.

Malgrat sembla que els infants o joves que a casa viuen escenes violentes tenen més possibilitats de mostrar-se violents amb els altres. Tanmateix, també n'hi ha que, tot i ser tranquils i pacífics, s'afegeixen a les agressions que han començat altres companys.

Un altre aspecte a tenir en compte és que l'assetjament escolar es dóna habitualment en el marc d'un grup d'iguals, amb "espectadors" que no intervenen però que tenen un paper significatiu, doncs el seu silenci permet que es continuïn reproduint aquest tipus de conductes.


Data d'actualització: 25.05.2016