Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Inici  > Educar i créixer en família  > Com ajudar el meu fill  > Prevenció i detecció del TDAH

Prevenció i detecció del TDAH

En aquesta guia trobareu informació i recursos per saber què és el TDAH i com podeu ajudar el vostre fill o filla, si el pateix.

En ocasions sentim parlar de nens amb dificultats per mantenir l'atenció, amb facilitat per despistar-se, molt impulsius en les seves reaccions, que els costa esperar i tenen necessitat de moure's contínuament. En l'àmbit escolar, aquesta conducta sovint dificulta el seguiment i l'aprenentatge.

Alguns nens o joves que es comporten d'aquesta manera d'una forma generalitzada, tant a l'escola com a casa, poden patir un trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH).

El trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH) és un trastorn d'origen neurobiològic, és a dir, és provocat per una alteració del sistema nerviós central. S'inicia a l'edat infantil i afecta entre un 3 i un 7 % de nens i joves en edat escolar. Es caracteritza per un nivell d'impulsivitat, activitat i atenció no adequats a l'edat de desenvolupament.

Els nens  i joves amb TDAH es descriuen com a despistats, oblidadissos, desordenats, que sembla que no escoltin quan se'ls parla. També se'ls descriu com a nens i joves als quals costa dur a terme les tasques més senzilles, seuen poc i es mouen molt, són impacients, impulsius, no tenen espera i, fins i tot, poden ser imprudents.

En el cas que el vostre fill manifesti la majoria d'aquests símptomes és important acudir a un especialista que valori i diagnostiqui el cas, us ajudi a establir unes pautes educatives adequades i proposi un tractament, en cas que sigui necessari. Com veurem més endavant, és important considerar que hi ha nens i joves que poden mostrar algun d'aquest símptomes i no presentar un TDAH.


Més informació sobre la prevenció i detecció del TDAH


Data d'actualització: 21.03.2013