Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
Tipus
 
 
Com saber
 
 
Què no és
 
 
Converses

Recursos i eines

 • TDAH: ¿Déficit o falta de atención?  
  En el monogràfic núm. 57 de la Revista virtual AFIN, lligada a un grup interdisciplinari d'investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona, es reflexiona sobre com es fa la diagnosi del TDAH i els diferents enfocaments de tractament mèdics i psicològics.
 • Com organitzar les vacances d'estiu amb un fill hiperactiu  
  En aquest article de l'Associació de TDAH de Catalunya es donen orientacions concretes per a l'organització del temps a l'estiu.
 • "La crianza positiva del niño que presenta TDA/H"  
  Susan M. Sheridan i Michelle S. Swanger. En aquest article, les autores analitzen com reacciona un pare amb un fill que té TDAH i donen orientacions per reforçar les seves capacitats positives.
 • Nen para quiet  
  En aquest reportatge del programa Què, qui, com (TV3) es fa el seguiment de nens que tenen TDAH, amb aportacions dels mateixos nens.
 • Fundació ADANA  
  En el web d'aquesta fundació podem trobar informació i orientacions per a pares i professors, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb TDAH.
 • Associació de pares i mares amb fills amb TDAH  
  En aquest web s’ofereixen informacions sobre el TDAH i s’organitzen activitats de formació, tallers per a pares i mares, i trobades de famílies.
 • Pautas orientativas para el niño con TDAH, y padres  
  Servei de Neurologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari La Paz. Madrid, 2009. En aquesta guia trobareu recursos i recomanacions per millorar l'atenció dels infants amb TDAH. Conté un apartat pensat per treballar directament amb els infants i un altre que dóna pautes per als pares i mares.
 • TDAH  
  Diálogos para la salud. Centre mèdic Teknon. En aquest vídeo (5'21"), el doctor Sasot, psiquiatra, orienta sobre els símptomes i com detectar el TDAH, i aporta algunes orientacions bàsiques respecte al que ha de fer la família.
 • Un autoretrat?  
  Programa Mà de contes (TV3). En aquest vídeo (7'46") s'explica un conte on el personatge és un nen que ha de fer el seu autoretrat i explica els seus pensaments a mida que el fa. Un nen amb TDHA s'hi podria reconèixer.
 • TDAH: solament amb pastilles?  [PDF, 110,78 KB ]
  En aquest article, el doctor Paulino Castells planteja el dubte sobre si el TDAH és un problema educatiu i no un trastorn orgànic i, en tot cas, dels tractaments que hi ha.

Referències bibliogràfiques

GREEN, C.; CHEE, K. El niño muy movido o despistado: entender el trastorno por déficit de atención con hiperactividad (TDAH). Barcelona: Médici, 2005.
Aquesta guia ajuda a identificar el TDAH en els fills i a millorar el comportament i els hàbits d'aquests infants tant a casa com al col·legi. Hi trobareu informació sobre els medicaments i les teràpies alternatives existents, així com consells per ajudar a tractar l'estrès que produeix el TDAH a pares, mares i germans.

BARKLEY, R. A. Niños hiperactivos: cómo comprender y atender sus necesidades especiales. Barcelona:Paidós Ibérica, 2011.
En aquest llibre es proporciona als pares informació, consells i estratègies concretes per ajudar el seu fill a superar les dificultats que li pugui ocasionar el TDAH.

ORJALES VILLAR, I. Claves para afrontar la vida con un hijo con TDHA; mi cabeza es como si tuviera mil pies. Madrid: Piràmide, 2009.
En aquest llibre es troben respostes a més de 100 preguntes que han fet els pares i les associacions de pares durant els darrers anys a l'autora del llibre, psicòloga i especialista en TDAH.

Data d'actualització: 28.03.2014