Accés al contingut Accés al menú de la secció

Idees falses

 

Idees falses sobre els trastorns de la conducta alimentària.

Es diu…En realitat…
L'anorèxia i la bulímia són els únics trastorns relacionats amb l'alimentació. A més de l'anorèxia i la bulímia hi ha, per exemple, el trastorn per afartament.
L'anorèxia és el trastorn més freqüent.  Segons dades del Ministeri de Salut i Consum, es diagnostiquen més casos de bulímia que d'anorèxia.
Sempre que algú pateix un trastorn de la conducta alimentària (TCA) està molt prim. En molts casos, l'aparença d'una persona que pateix un TCA és normal, és a dir, no necessàriament ha d'estar excessivament prima. Aquesta creença dificulta la detecció del problema.
Si algú pateix un TCA és perquè vol. Els TCA són trastorns mentals que produeixen molt patiment tant a la persona afectada com al seu entorn familiar. En el seu origen intervenen diversos factors (individuals, familiars, socials), per tant hi ha persones més o menys vulnerables a patir-ne, però mai persones que decideixen patir-lo.
Els TCA afecten només noies joves. Encara que els TCA són més habituals en dones que en homes, afecten els dos sexes i es diagnostiquen a totes les edats. El que sí és habitual és que l'edat d'inici de la malaltia se situï al voltant de l'adolescència.
Els TCA no es curen mai del tot. Segons dades del Ministeri de Salut i Consum, al voltant del 50-60% dels casos es recupera totalment, un 20-30% ho fa parcialment, i un 10-20% cronifica la malaltia.
Data d'actualització: 20.04.2015