Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
Com saber
 
 
Causes
 
 
Idees falses
 
 
Converses

Causes

per les quals hi ha nois o noies que...


són ciberassetjats pels altres

Qualsevol noi o noia pot ser víctima de ciberassetjament en un moment donat, però hi ha nens i joves que estan més exposats a patir aquesta situació. La baixa autoestima, la inseguretat i la dificultat per relacionar-se o la incapacitat per defensar-se solen ser característiques comunes dels nens i joves assetjats.

També poden rebre ciberassetjament nois i noies que tenen dificultats de relació amb els seus companys, o bé perquè estan mal considerats pel fet de ser bons estudiants o perquè els veuen sobreprotegits per la família. En altres ocasions poden ser objecte de ciberassetjament nois o noies que els companys no entenen o veuen diferents (cultura, aparença...).

Cal estar molt atents perquè en aquest tipus d'assetjament pot passar que el nen o jove maltractat es converteixi en maltractador, protegit també per l'anonimat de la xarxa.

ciberassetgen els altres

Qualsevol noi o noia pot comportar-se agressivament en un moment concret. Hi ha nens i joves que utilitzen la violència per solucionar els problemes amb els altres. També n'hi ha que utilitzen la violència com una sortida per afrontar situacions familiars o personals difícils o, fins i tot, per aconseguir popularitat i amics.

Sembla que els nens o joves que a casa viuen escenes violentes tenen més possibilitats de mostrar-se violents amb els altres. Una altra característica que comparteixen aquests nens i joves és la dificultat de complir normes.

També n'hi ha que tot i ser tranquils i pacífics s'afegeixen a les agressions que han començat altres companys. Un tret característic dels ciberassetjadors és que passen moltes hores sols davant l'ordinador o amb el telèfon mòbil.

Aquest tipus d'assetjament pot ser utilitzat també per venjar-se després del trencament d'una relació d'amistat o sentimental.

En el cas del ciberassetjament, el ciberassetjador té una gran sensació de poder lligada al suposat anonimat de la xarxa i al fet que la seva acció té una gran força expansiva, ja que pot arribar a molta gent.

En els casos de ciberassetjament es pot donar el cas que la víctima i el ciberassetjador no es coneguin, ja que a la xarxa la gent es relaciona sense conèixer-se, però els estudis mostren que en el 75 % dels casos les víctimes de ciberassetjament a través del mòbil o d'Internet coneixen qui els està victimitzant.


Data d'actualització: 07.11.2012