Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
Com saber
 
 
Causes
 
 
Idees falses
 
 
Converses

Recursos i eines

 
 • Ciberbullying: el nou assetjament escolar que es pot prevenir  

  Article de la Fundació Roger Torné que analitza què és el ciberassetjament i ofereix orientacions sobre com prevenir-lo.

 • Internet Segura  
  Recursos agrupats en diferents categories: vídeos, jocs, preguntes freqüents i documentació.La secció preguntes freqüents pretén donar resposta als dubtes relacionats amb els temes de privacitat i Internet plantejats des dels centres educatius. A través d'un formulari podeu fer noves preguntes que seran contestades de manera individual i, si són recurrents, passaran a formar part d'aquesta secció.
 • Mossos d'Esquadra - Internet Segura  
  El Departament d'Interior ha elaborat un pla per prevenir la ciberdelinqüència en l'àmbit dels adolescents i els joves, amb l'objectiu d'informar, alertar i conscienciar dels perills i les activitats il·lícites en les quals els menors poden ser víctimes potencials. També trobareu consells per a un ús adient i segur de la xarxa Internet, i oferir un canal de contacte entre la policia i els pares, els educadors i els joves.
 • Autoritat catalana de protecció de dades (ApdCAT)  
  L'ApdCAP té l'encàrrec del Parlament de Catalunya de vetllar pel compliment del dret a la protecció de dades personals i d'accés a la informació que hi està vinculada. També ofereix un servei de consultoria personalitzat a les institucions que són dins el seu àmbit de competència i que volen adequar la seva actuació a la normativa de protecció de dades.
 • Centre de seguretat de la informació de Catalunya (CESICAT)  
  Organisme que treballa per garantir la seguretat de les empreses i les administracions públiques i de les famílies en tant que ciutadans.
 • Butlletí número 18 (febrer 2012) de la Fapel  
  Butlletí de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya en el qual trobareu com conèixer, saber manejar i aprofitar les noves tecnologies per millorar les relacions personals, familiars i socials.
 • Protégeles  
  Associació sense ànim de lucre que desenvolupa accions, campanyes i treballs de prevenció per a la seguretat dels menors a Internet.
 • Pantallas amigas  
  Espai web que promou l'ús segur i saludable de les noves tecnologies i el foment de la ciutadania digital responsable en la infància i l'adolescència.
 • Alerta en línea  
  Web en espanyol del govern dels Estats Units amb materials didàctics de diferents tipus sobre seguretat a Internet entre els menors adreçat als pares i mares, als alumnes i als professors.
 • Fundación Alia2  
  Entitat dedicada a combatre la pornografia infantil a Internet i el Grooming (així es denomina l'assejament que els adults exerceixen a menors a través d'Internet).
 • Xtec. Internet segura  
  Aquesta secció ofereix una selecció de vídeos de diversos webs sobre els perills d'Internet i consells d'ús.

Referències bibliogràfiques

CASTELLS, Paulino (2007). Víctimas y matones. Claves para afrontar la violencia entre niños y jóvenes. Barcelona. Ediciones CEAC

Data d'actualització: 22.07.2014