Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
0-3 anys
 
 
3-6 anys
 
 
6-12 anys
 
 
12-18 anys
 
 
Converses

Recursos i eines

 
 • Internet segura a l'edu365  
  L'espai web del Departament d'Ensenyament ofereix jocs, vídeos i manuals adreçats a infants i adolescents per tractar els temes relacionats amb la seguretat a Internet, la protecció de les dades personals i consells per a un bon ús de la tecnologia.
 • Centre d'Internet + segura  

  Pàgina del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) on pares, mares i fills trobareu recursos variats sobre la navegació responsable per Internet, l'ús de xats i jocs en xarxa, la responsabilitat a Internet o la protecció de dades, entre d’altres.

 • Internet, aplicacions, ordinadors i dispositius  

  En aquest web dels Mossos d'Esquadra podeu trobar informació d'interès i consells per a un ús adient i segur d'Internet.

 • Protecció dels menors en l'entorn digital  

  Díptic del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en què trobareu un decàleg per ajudar els fills a utilitzar les tecnologies digitals sense riscos.

 • Recomanacions per a un bon ús d'internet  

  Pàgina del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) on s’ofereixen vídeos amb recomanacions sobre temes que tenen a veure amb Internet, com les tecnoaddicccions, l’anorèxia i la bulímia o el ciberassetjament, entre d’altres, per ajudar els fills a fer un bon ús d'internet.

 • Com t'impliques en l'educació digital dels fills i filles?  [PDF, 3,32 MB ]

  Guia editada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) on podeu trobar informació i orientacions concretes per educar els fills en edat escolar en tots els aspectes relacionats amb les tecnologies digitals.

 • 50 consells d’Educació Digital  

  Guia editada per l’Ajuntament de Sant Cugat on trobareu recomanacions sobre com educar els fills des de petits en l’ús de pantalles i d’Internet.

 • Les noves tecnologies en nens i adolescents  

  Quadern temàtic publicat per la Fundació Faros on diferents especialistes reflexionen sobre les tecnologies digitals i com educar els nens i joves en el seu ús. Al final de la pàgina us podeu descarregar el quadern.

 • Sobre pantalles  

  Web que dóna informació sobre els senyals d’alerta que poden indicar un ús compulsiu de les tecnologies per part dels fills i que poden interferir en la seves relacions familiars i socials o en les seves responsabilitats acadèmiques.

 • Joguines amb connexió a Internet. Saps com protegir les dades i la seguretat dels menors?  

  Article del web de la Diputació de Tarragona que dóna orientacions concretes que cal tenir en compte per protegir les dades personals dels fills a Internet.

 • Els nens de la generació I-phone  

  Article de la Fundació Roger Tomé on podeu trobar recomanacions per ajudar els fills a treure el màxim profit de les tecnologies.

 • Tauletes, mòbils, portàtils... quin efecte tenen en la salut dels nens?  

  Article publicat a l'aracriatures que informa dels efectes adversos que aquests dispositius poden tenir en la salut dels nens més petits. 

 • ¿A qué edad debo comprarle un móvil a mi hijo?  

  Article publicat a EL PAÍS on es donen arguments als pares que els ajudaran a decidir quin és el moment de comprar un mòbil als seus fills.

 • Els adolescents i els jocs d'atzar a Internet  

  Article del bloc Sindicat de pares que alerta sobre els riscos que aquests tipus de jocs poden tenir per a infants i joves i dóna consells als pares per tal d'evitar-los.

 • Tu vida entera está en Internet y pueden usarla contra ti  

  En aquest vídeo de ficció (2’30”) s'alerta sobre el tipus d'informació personal que es penja a Internet i l'ús que altres persones en podrien fer.

   


Referències bibliogràfiques

TORRALBA, Francesc (2012). Vida espiritual en la societat digital. Pagès editors
En aquest llibre l'autor reflexiona sobre algunes qüestions relacionades amb l'univers tecnològic en què vivim i es pregunta, entre d'altres coses, si l'era digital deixa lloc per als valors espirituals i si és una font de creativitat o talla la llibertat.

TORRECILLA LACAVE, Teresa i VÁZQUEZ BARRIO, Tamara (2013). Família, educación y nuevos medios. Editorial Fragua 
En aquest llibre, els autors aprofundeixen en les característiques del context digital, tant familiar com social, en en què es desenvolupen infants i joves. Reflexionen, alhora, sobre el paper de les famílies en aquest context.

Data d'actualització: 10.08.2016