Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Xarxes socials

Una xarxa social és un grup de persones que es relacionen per amistat, vincles familiars, aficions, feina... Sempre hi ha hagut xarxes socials, però amb Internet, l'entorn digital ha esdevingut un espai habitual de relació.

Els vostres fills assimilen d'una manera molt natural el seu entorn digital: s'envien missatges de text, xategen, tenen blogs, i pengen fotos i vídeos a la xarxa i els comenten. En definitiva, es troben i es relacionen a les xarxes socials.

Hi ha diferents tipus de xarxes socials, d'acord amb el tipus de destinataris i continguts o el seu funcionament. Possiblement les que feu servir vosaltres són diferents de les que fan servir els vostres fills. Això no vol dir que no les hàgiu de conèixer o que no hi hàgiu d'establir unes condicions d'ús.

L'increment de l'ús de les xarxes socials i l'actualització constant dels mitjans tecnològics fan difícil a les famílies conèixer i estar al dia de totes les possibilitats que aquestes ofereixen. Els fills, per contra, ho han integrat en la seva vida de manera natural. Aquesta diferència generacional pot portar alguns adults a mostrar-se insegurs o desconfiats vers les xarxes socials.

Gràcies a les xarxes, els fills poden relacionar-se amb els amics, amb persones amb els mateixos interessos; poden acostar-se a un món ampli de cultura, ciència i oci. Les xarxes poden ser fins i tot una bona eina per mantenir el contacte amb la família.

Així mateix, també afavoreixen la comunicació entre les famílies i els centres educatius. Molts centres utilitzen aquesta tecnologia per facilitar informació a la resta de la comunitat educativa, ja que permeten un accés i una interacció permanents.

Les xarxes socials no són ni bones ni dolentes: tot depèn de com s'utilitzin. Per aquest motiu, cal que la família conegueu quines xarxes utilitzen els fills, per així decidir com educar-los perquè hi interactuïn d'una manera positiva, responsable i segura, i protegir-los dels riscos que poden comportar.

Més informació sobre xarxes socials:

Data d'actualització: 18.04.2018