Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Xarxes socials

Una xarxa social és un grup de persones que es relacionen per amistat, vincles familiars, aficions, feina... Sempre hi ha hagut xarxes socials, però amb l'arribada d'Internet l'entorn digital ha esdevingut un espai habitual de relació dels vostres fills.

Internet s'ha convertit en 10 anys en la marca d'identitat dels vostres fills, una generació anomenada 2.0 o generació digital.

Els vostres fills assimilen d'una manera molt natural el seu entorn digital: s'envien missatges de text, xategen, tenen blogs, pengen fotos i les comenten, comparteixen arxius de música. En definitiva, es troben i es relacionen a les xarxes socials.

Encara que les preferències dels joves continuen sent trobar-se amb els amics, fer esport i anar al cinema..., els pares podeu tenir una percepció molt diferent. Us trobeu davant d'un fenomen no sempre conegut i en el qual no heu estat educats, amb unes eines que canvien molt ràpidament i uns comportaments dels fills que no sempre són fàcils d'entendre. Segurament això us pot portar a tenir una actitud d'inseguretat, desconfiança i, de vegades, temor.

En aquest nou entorn heu de saber quin ús fan els vostres fills de les xarxes socials. Gràcies a les xarxes poden relacionar-se amb els amics, amb persones amb els mateixos interessos, poden acostar-se a un món molt ampli de cultura, ciència i oci, i les xarxes poden ser fins i tot una bona eina per mantenir el contacte amb la família.

També estan afavorint la comunicació entre les famílies i els centres educatius. Molts centres utilitzen aquesta tecnologia per facilitar informació a la resta de la comunitat educativa, ja que permeten un accés i una interacció permanents.

Les xarxes socials no són ni bones ni dolentes; tot depèn de com s'utilitzin. Per aquest motiu, cal que la família conegueu quines xarxes utilitzen els fills per així decidir com educar-los perquè ho facin d'una manera positiva, responsable i segura, protegint-los dels riscos que poden comportar.

Més informació sobre xarxes socials:Data d'actualització: 27.05.2014