Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Xarxes socials

Les xarxes socials a Internet, malgrat afavorir les relacions socials, poden comportar riscos per als vostres fills. Alguns estan lligats directament a la mateixa xarxa i no els podem preveure, com contactar amb desconeguts o trobar continguts no adients, però n'hi ha d'altres que depenen de la utilització que els vostres fills en facin.

A continuació n'esmentem alguns dels més freqüents:

  • Accedir a xarxes dirigides a un públic adult, amb continguts no apropiats o restringits a menors, creant un perfil amb dades personals falses (edat).
  • Ser enganyat per persones desconegudes que participen a la xarxa i que poden haver falsificat les seves dades.
  • Perdre el control de la informació que comparteixen a Internet (fotos, música, dades personals). Si la privacitat no està ben configurada (cal vigilar els permisos que donen per accedir als continguts publicats per ells) es perd el control del que tenen publicat. D'altra banda, és molt difícil eliminar-ho un cop ho han penjat a la xarxa i tampoc poden preveure com els pot afectar en el futur.
  • Publicar informació, dades personals i hàbits de la família (adreces, telèfons, horaris, escola, espais de lleure...) que poden arribar a comportar riscos de robatoris a casa, assetjament i xantatge, entre d'altres.
  • Disposar d'ordinador, tauleta o telèfon mòbil amb accés a Internet quan encara no són prou madurs per fer-ne un bon ús, o no són conscients dels perills que pot comportar.
  • No disposar de normes d'ús d'aquests aparells (temps d'utilització, espais, situacions...) pot comportar aïllament, dependència...
  • Participar, d'una manera directa o indirecta, en actes de ciberassetjament (visualitzant o compartint fotografies o vídeos vexatoris, comentaris grollers...), ser assetjat a través de les xarxes.
  • Un mal ús d'Internet i de les xarxes socials, en casos molt extrems, pot comportar ansietat, depressió, trastorns del son, etc.
Data d'actualització: 18.04.2018