Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
 
 
0-3 anys
 
 
3-6 anys
 
 
6-12 anys
 
 
12-18 anys
 
 
Converses

12-18 anys

Lectura

En aquesta etapa, els adolescents consoliden l'hàbit lector que els acompanyarà durant la resta de la seva vida. S'inicien en la lectura d'articles, llibres informatius, poesia… Cada vegada poden llegir llibres més extensos, fins i tot trilogies.

Per consolidar aquest hàbit és important fer-los veure que llegir és una manera entretinguda de passar l'estona i una font de plaer.

En ocasions, joves que eren bons lectors deixen de llegir. Alguns dels motius poden ser que es relacionen més amb els amics, augmenten les hores d'estudi, fan més activitats extraescolars, etc.

Per reforçar el seu gust per la lectura podeu:

  • ajudar que trobin llibres amb protagonistes i temàtiques amb què es puguin identificar (amor, amistat, misteri, música, esport…),
  • proposar la lectura en altres formats, com ara llibres digitals, blogs, pàgines web…
  • acompanyar-los a llibreries especialitzades en temàtiques del seu interès, on poden conèixer altres joves amb les mateixes preferències, participar en activitats de foment de la lectura o consultar les darreres novetats,
  • fer-los veure que la biblioteca pot convertir-se també en un punt de trobada amb els amics, on poden estudiar, fer treballs, passar una bona estona amb llibres, etc.
Data d'actualització: 13.12.2017