Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Inici  > Escolaritat  > Formació per a famílies

Formació per a famílies

La participació de mares i pares i la seva implicació en el procés educatiu dels seus fills repercuteix directament en l'autoestima i el rendiment escolar dels fills.

No és estrany, doncs, que l'OCDE per a elaborar l'informe PISA hagi considerat com un dels indicadors de qualitat la participació dels pares al centre educatiu dels seus fills.

Molts estudis posen de manifest que la relació de les famílies amb els fills, la comunicació, les expectatives sobre el seu futur, l'acompanyament que podeu proporcionar-los en el procés escolar i la participació en el funcionament del centre són elements clau per a l'èxit educatiu dels fills.

D'altra banda, el context social és una realitat canviant i com a conseqüència la tasca d'educar es fa cada vegada més complexa. És per aquest motiu que la formació de pares i mares per educar els fills adquireix tot el seu sentit. Així, doncs, els centres educatius han de facilitar i garantir les vies d'interacció i cooperació de les famílies i l'Administració pública ha d'impulsar programes de formació per a les famílies.

Data d'actualització: 16.10.2014