Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Inici  > Escolaritat  > Serveis i tràmits  > Preinscripció i matrícula

Preinscripció i matrícula

En aquest apartat hi trobareu recomanacions i informació sobre el procediment que cal seguir i la documentació que cal aportar per fer la preinscripció i matrícula dels alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics.

Abans de matricular el vostre fill o filla en un centre, cal fer la preinscripció, és a dir, sol·licitar una plaça.

La preinscripció és necessària:

  • a l'inici del segon cicle d'educació infantil (3 anys);
  • a l'inici de l'educació secundària obligatòria (ESO);
  • el primer cop que el matriculeu al sistema educatiu català;
  • si canvieu el vostre fill o filla de centre;
  • a l'inici d'estudis postobligatoris: batxillerat, formació professional, etc.


Per ajudar-vos en la tria, els mateixos centres educatius organitzen jornades de portes obertes en què informen sobre el projecte educatiu del centre (PEC), el currículum que desenvolupen, els programes en què participen i els serveis que ofereixen, entre d'altres aspectes. Sovint aquestes jornades inclouen una visita als espais i equipaments del centre acompanyats de membres de l'equip directiu, docents, membres de  l'AMPA i, fins i tot, alumnes disposats a aclarir dubtes i compartir els trets distintius del centre.

Informeu-vos de les dates de les jornades de portes obertes a cada centre.

En el moment de fer la preinscripció cal presentar la documentació necessària segons l'etapa on demaneu la plaça per al vostre fill o filla. Entre totes les persones que demaneu plaça en un mateix centre, es fa una llista ordenada segons uns criteris de prioritat, per saber quins alumnes obtenen plaça.

Trobareu tota la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula segons l'etapa o els ensenyaments al web Estudiar a Catalunya - Preinscripció.


Abans de fer la preinscripció consulteu aquesta informació sobre els centres:


Data d'actualització: 04.04.2018