Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Inici  > Recomanacions  > Orientació acadèmica i professional

Orientació acadèmica i professional


Al final de l'etapa de l'educació secundària obligatòria els vostres fills hauran de prendre una decisió important sobre el seu futur acadèmic i professional.

Sovint veureu que es deixen enlluernar per les professions que apareixen en pel·lícules o serials que estan de moda, per això és decisiu el vostre paper orientador i d'acompanyament en la presa de decisions, que els ajudi a descobrir els seus interessos i a valorar les seves capacitats i límits.

És important que us poseu en contacte amb el tutor o orientador del centre educatiu on el vostre fill estudia. Entre tots l'ajudareu a prendre la decisió més adequada.

El Departament d'Ensenyament posa a l'abast de les famílies els recursos i eines següents per ajudar-vos en aquest procés:

  • Estudiar a Catalunya, web on podeu trobar diversos recursos d'orientació educativa, acadèmica i professional, organitzats segons si van dirigits als joves (amb qüestionaris d’autoconeixement o informació sobre el mapa educatiu), als centres o a les famílies.
  • Saló de l'Ensenyament, on els vostres fills poden obtenir informació sobre les opcions formatives postobligatòries que s'adapten més a les seves preferències i aptituds: batxillerat, carreres universitàries, estudis superiors, estudis complementaris, formació professional, idiomes, entre altres.

Data d'actualització: 17.03.2017