Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Saló de l'Ensenyament 2018

El Saló de l'Ensenyament és un espai de trobada per a estudiants, famílies i professionals del món de l'ensenyament, on podreu trobar una informació àmplia i actualitzada sobre l'oferta d'estudis que s'imparteixen a Catalunya.

Per facilitar la visita, s'ofereixen recorreguts guiats, en què s'expliquen tots els itineraris formatius.
El Departament d'Ensenyament ofereix tallers, activitats, orientació i assessorament que poden ajudar els joves en la tria de la seva formació acadèmica i futur professional.

 

Accés i sectors

Enguany l'oferta d'estudis està repartida en dos palaus:

  • En el palau 1 hi trobareu informació sobre estudis universitaris, ensenyaments artístics superiors i aquells relacionats amb el Departament d'Empresa i Coneixement. També podreu visitar l'aula de tecnologies multimèdia.
  • En el palau 2, en canvi, hi trobareu informació sobre estudis de formació professional, ensenyaments superiors i altres estudis complementaris. Podeu visitar l'espai Ciència i el Servei d'Orientació a l'Estudiant.

 

L'estand central del Departament d'Ensenyament està al palau 1 i ofereix diverses àrees:

  • Paret del sistema educatiu, on podeu copsar tot el sistema educatiu en una gran façana de 10 metres.
  • Espai d'orientació, en què s’ofereix atenció personal als estudiants i a les famílies. També inclou una àrea d'autoconsulta i una zona amb ordinadors de lliure accés per informar-se de l'oferta educativa.
  • Taulell central, en què trobareu informació sobre tots els estudis postobligatoris que es poden cursar a Catalunya. També inclou una zona per atendre els alumnes i les famílies.
  • Formació professional industrial, on es presenten els cicles formatius vinculats al sector econòmic industrial.
  • Pla STEMcat, sobre el projecte conjunt entre els departaments d'Ensenyament, de Presidència, i d'Empresa i Coneixement per promoure l'interès pels estudis científics, tecnològics, d'enginyeria i matemàtics.
  • Taulell de formació professional integrada, en què s'informen dels processos d'acreditacions i certificats professionals.
  • idCATmòbil, que és un punt d'informació que funciona amb l'idCATmòbil i permet conèixer el procés de preinscripció educativa a través d'Internet.

 

Així mateix, el Departament d'Ensenyament organitza un programa de xerrades que s'orienta als professionals de l'ensenyament, estudiants i famílies per resoldre els seus dubtes, que està dinamitzat per experts en la matèria.

 

Quan es fa el Saló?

Del 14 al 18 de març de 2018
De dimecres a divendres, de 9 a 19 hores
Dissabte de 10 a 20 hores i diumenge, de 9.30 a 14.30 hores

Data d'actualització: 06.03.2018